Karkówka pieczona na winie, z tymiankiem i cebulką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Karkówka pieczona w całości, idealna zarówno na obiad z pieczonymi ziemniakami.
jak i do kanapek z sosem i z warzywami.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    200ml czerwonego wina wytrawnego
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    4 ząbki czosnku
    2 średnie cebule
    sól, pieprz
    świeży tymianek
    natka pietruszki
    kilka liści laurowych
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Karkówka pieczona na winie, z tymiankiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab2 1. Karkówkę natrzeć dokładnie solą, pieprzem, i papryką.
    Cebulę pokroić w krążki, czosnek w plastry.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, czosnek i cebulę,
    posypać świeżym tymiankiem.
    Obsmażyć z dwóch stron na rumiano.

    Tłuszcz odlać do naczynia w którym będziemy piec karkówkę.
    Do mięsa dolać wino i chwilę dusić.
    Następnie mięso z sosem przełożyć do wcześniej przygotowanej brytfanki,
    posypać natką pietruszki i liśćmi laurowymi.
  • karkówka3 2. Karkówkę piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
    Od czasu do czasu podlewać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować