Karczek w sezamie

4.51 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Karkówka inaczej, bardzo soczysta i aromatyczna

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 plastry karczku
    łyżka miodu
    łyżka sosu sojowego
    łyżeczka oleju
    łyżeczka curry
    pieprz, estragon, 2 ząbki czosnku
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, wysuszyć. Zrobić bejce ze wszystkich składników oprócz sezamu i kokosu. Plastry karczku natrzeć powstałą marynatą i odstawić na 1-2 godz. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni, karczek obtoczyć w wymieszanym sezamie z wiórkami kokosowymi i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem 3 minuty z każdej strony. Na koniec zdjąć pokrywkę i trzymać jeszcze minutę na patelni. Podawać z risotto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować