Kapusta włoska z mięsem mielonym

4.51 (172 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki i lekki obiad.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mała kapusta włoska: 1 sztuka
    - mięso mielone mieszane: 25 dekagramów
    - koncentrat pomidorowy mały: 1 sztuka
    - sól, pieprz, przyprawy wg uznania: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta włoska z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta włoska z mięsem mielonym 1. Kapustę parzymy wrzątkiem, pozostawiamy we wrzątku kilka minut. Mięso mielone przyprawiamy, wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju. Lekko podsmażamy. Dorzucamy kapustę i dusimy razem chwilę pod przykryciem. W tym czasie mieszamy koncentrat z połową szklanki wody. Wlewamy na patelnie mieszając. Co jakiś czas można lekko podlać wodą by kapusta się nie przypaliła. Dusimy wg uznania do miękkości kapusty. Można jeść z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować