Kapuśniak z kaszą

4.5 (185 ocen)

  • Łatwy

Pysza zupka..

  • Łatwy

Składniki:


  • - porcja rosołowa z kurczaka: 1 sztuka
    - kasza jęczmienna: 10 dekagramów
    - młoda kapusta biała: 0.5 sztuki
    - ziemniaki: 8 sztuk
    - marchweka: 1 sztuka
    - Sól, pieprz ziołowy do smaku: 1 szczypta
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową umyć, zalać wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę.Dodać listek, ziele, sól.Dodać kaszę [ ja dałam kaszę Sonko "w 6minut", więc dodałam pod koniec gotowania].Gotować do miękkości.Dodać koperek, w razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować