Chleb tostowy

  • wyświetlono: 488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Chleb upieczony samodzielnie..pycha..

bozena68
  • Łatwy

Składniki


- woda: 110 mililitrów
- mleko: 100 mililitrów
- masło: 1 łyżka
- cukier: 1 łyżeczka
- sól: 1.5 łyżeczki
- mąka: 2.5 szklanki
- drożdże: 20 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Chleb tostowy

  • 1. Z drożdży , 3 łyżek letniej wody i cukru zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięciaDodać resztę składników i dobrze wyrobić,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45-60 minut [Ja włożyłam wszystkie składniki do automatu i ustawiłam program do wyrabiania i wyrastania- 1,5 godz.].Po tym czasie ciasto należy odgazować i uformować podłużny bochenek i włożyć do keksówki wyłożonej papierem i odstawić do ponownego wyrośnięcia.Posmarować mlekiem .Piec przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po upływie tego czasu chleb wyjąć z foremki i jeśli będzie taka potrzeba, dopiec na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Domowy chleb tostowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy chleb tostowy

Przepis na ten chleb znalazłam...

Chleb tostowy

Dodane przez: akrobatka22

Chleb tostowy

Domowej roboty chlebek na tosty!...

krokiety z chleba tostowego

Dodane przez: klementynka

krokiety z chleba tostowego

Krokiety do doskonała przekąska...

Krokiety z chleba tostowego

Dodane przez: madzia87

Krokieciki z chleba tostowego

Pyszne,tanie,szybkie :) na kolacje...

Domowy chleb tostowy

Dodane przez: Telimenaa

Domowy chleb tostowy

Uwielbiasz pyszne i chrupiące tosty,...

Dodane przez: PolskaGotuje

Ziołowy chleb tostowy

z kalendarza kuchennego sprzed...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE