Kapuśniak z kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Kasza i kapusta dobry duet

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40 dag żeberek - pokroiłam na kawałki, ok 60 dag kiszonej kapusty - ugotowałam osobno, 1/2 szkl kaszy jęczmiennej - użyłam pęczak, 5 średnich ziemniaków, 2 średnie marchewki, mała pietruszka, kawałek selera, por kawałek, ziele angielskie 4 kulki, liście laurowe 3 szt, sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniak z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 3 litrowym garnku nastawiłam ok 2 litry wody. Gdy się woda zagotowała włożyłam do niej żeberka. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę soli. Gotowałam ok 30 min. Po czasie dodałam przepłukaną kaszę. Gotowałam ok 15 minut. Następnie dołożyłam włoszczyznę - gotowałam kolejne 5 minut. Dodałam ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Po ok 10 - u minutach gdy ziemniaki zrobiły sie miękkie dołożyłam wcześniej ugotowaną kiszoną kapustę. Doprawiłam solą, pieprzem i majerankiem - zagotowałam - wyłączyłam gaz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować