Kapuśniak z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie kapuśniaku z krupnikiem .
Mojej Córeczce i mojemu Mężowi bardzo smakowała .

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 l bulionu wołowego

    500 g młodej kiszonej kapusty

    2 marchewki

    100 g kaszy jęczmiennej

    1 łyżka soli

    1 łyżka vegety śródziemnomorskiej

    1 łyżka majeranku

    1 łyżeczka harissy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Krupnik

Kapuśniak z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać kapustę , gotować ok. 15 minut .

    Dodać obrane , umyte , pokrojone w kostkę marchewki , gotować 10 minut .

    Dodać kaszę jęczmienną , gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić solą , vegetą śródziemnomorską , majerankiem i harissą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować