KAPELUSZE SUSZONE SMAŻONEONE W PANIERCE

4.5 (145 ocen)

Uwielbiam te grzyby, zawsze na Wigilię przyrządza je moja bratowa

Składniki:

  • 8 średniej wielkości suszonych grzybów (kapelusze)
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    mąka i bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapelusze suszone smażoneone w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć i moczyć w mleku przez 2-3 godziny. Dodać szklankę wody i ugotować do miękkości. Odcedzić (wywar można zużyć do gotowania kapusty, zupy lub sosu). Kapelusze posolić i posypać pieprzem, panierować w mące, rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować