Kanapka z grillowaną koftą

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób

Kanapka z koftą czyli szaszłykiem z mielonego mięsa to super propozycja na majowe grillowanie. Chrupiąca kanapka wypełniona pysznym dobrze przyprawionym grillowanym mięsem, surówką i sosami. Smacznie nie banalnie z ogólnodostępnych składników.

  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 500 gramów mięsa mielonego wołowo -wieprzowego
    pół średniej cebuli
    sól
    pieprz
    szczypta kminu rzymskiego
    1 łyżeczka majeranku lub oregano
    płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
    1 mały pęczek zielonej pietruszki
    1 duży ząbek czosnku
    2 łyżki bułki tartej
    pół szklanki wody lub bulionu
    7 patyczków do szaszłyków
    7 podłużnych bułek np. do hot-dogów
    surówka z młodej kapusty.
    tzatziki lub inne ulubione sosy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapka z grillowaną koftą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą wodę lub bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
  • 2. Po tym czasie z mięsa formujemy podłużne nie zbyt grube klopsy nadziewamy na patyczki i smażymy z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu.
  • 3. Bułki opiekamy na grillu, przecinamy wzdłuż nie przecinając ich do końca.
    Dolną część bułki smarujemy sosem wkładamy mięso i surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować