Kanapka w jesiennych barwach na ciepło

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna kanapka na ciepło.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 pasy ciasta francuskiego o szerokości około 12 cm
    10 ziaren kopru włoskiego rozbitych w moździerzu
    1/2 sera camembert naturalnego (ok 60g)
    2 plastry sera żółtego
    2 - 3 plastry pasztetowej
    1 nieduży pomidor
    sól
    pieprz
    mieszanka ostrych przypraw w młynku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Pasztet

Kanapka w jesiennych barwach na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapka w jesiennych barwach na ciepło 1. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Na cieście (zachowując odstępy od brzegów) układamy pokrojony w plasterki ser camembert, rozdrobnioną pasztetową i pokrojony w kostkę żółty ser.
  • Kanapka w jesiennych barwach na ciepło 2. Posypujemy przyprawami i układamy pokrojonego w małe cząstki pomidora.
  • Kanapka w jesiennych barwach na ciepło 3. Ciasto delikatnie zawijamy do góry i sklejamy brzegi. Nie musimy tego robić bardzo dokładnie, ale powinno być przynajmniej dobrze wywinięte w górę.
  • Kanapka w jesiennych barwach na ciepło 4. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C i pieczemy przez około 10 minut - do zarumienienia się ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.43 (164 ocen)

marchewka

To może cię zainteresować