2 pasy ciasta francuskiego o szerokości około 12 cm
10 ziaren kopru włoskiego rozbitych w moździerzu
1/2 sera camembert naturalnego (ok 60g)
2 plastry sera żółtego
2 - 3 plastry pasztetowej
1 nieduży pomidor
sól
pieprz
mieszanka ostrych przypraw w młynku
Kanapka w jesiennych barwach na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Na cieście (zachowując odstępy od brzegów) układamy pokrojony w plasterki ser camembert, rozdrobnioną pasztetową i pokrojony w kostkę żółty ser.
2.Posypujemy przyprawami i układamy pokrojonego w małe cząstki pomidora.
3.Ciasto delikatnie zawijamy do góry i sklejamy brzegi. Nie musimy tego robić bardzo dokładnie, ale powinno być przynajmniej dobrze wywinięte w górę.
4.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C i pieczemy przez około 10 minut - do zarumienienia się ciasta.
Komentarze