Kanadyjskie naleśniczki

0 (0 ocen)

Są pyszne, każdy kto ich spróbuje oszaleje na ich punkcie.Podajemy je zaraz po usmażeniu, polane miodem lub syropem klonowym.

Składniki:

  • Szklanka mąki,
    szklanka maślanki,
    łyżka cukru,
    pół łyżeczki sody i proszku do pieczenia,
    jedno jajko,
    dwie łyżki roztopionego masła,
    masło to smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy Naleśniki

Kanadyjskie naleśniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cukrem, sodą oraz proszkiem do pieczenia.
  • 2. Maślankę wlewamy do miski dodajemy jajko i dwie łyżki schłodzonego roztopionego masła dokładnie mieszamy metalową rózgą.
    Dodajemy wymieszaną mąkę miksujemy.
  • 3. Odstawiamy do lodówki na 45 minut. Smażymy na małej patelni cienko wysmarowanej masłem.
    Polewamy miodem lub syropem klonowym.

Porady

Naleśniczki równie dobrze smakują podane z bitą śmietaną:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować