Naleśniczki z bananami - Żyrafki

5 (188 ocen)

  • 15 min

Mając małe dziecko, sama odkrywam nowe smaki również w naleśnikach, które uwielbia moja córeczka. To jest jedna z ulubionych wersji smakowych z bananami,które Urszulka nazywa żyrafki,bo zawsze mają takie łatki.

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    1serek waniliowy homogenizowany
    szczypta soli
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy lub waniliowy
    1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie)

    Dodatek:
    Banany
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Naleśniki

Naleśniczki z bananami - żyrafki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto naleśnikowe 1. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Gęstość ciasta dostosuj według uznania jeśli jest za gęste dolej mleka lub wody gazowanej, jeśli za rzadkie dodaj mąki.
  • Banany 2. Banany obierz i potnij na grubsze kawałki.
  • Naleśniki 3. Wylej 3 porcje ciasta na rozgrzana patelnię z olejem i połóż na każdego naleśniczka po 3 plasterki banana.
  • Naleśniki 4. Banany delikatnie polej ciastem.
  • Naleśniki z bananami 5. Delikatnie przewróć na drugą stronę i smaż przez chwilkę.

Porady

Do naszych naleśniczków można użyć dowolnych owoców. Naleśniczki smażymy na niewielkiej ilości oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować