Sernik z jogurtów jest doskonały w smaku, jest wilgotny, puszysty, delikatny, dzięki marchewce rozdrobnionej jest delikatna chrupkość w serniku.........SMACZNEGO!!!
60 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
jajka 5 sztuk "L",
cukier 1 szklanka,
olejek pomarańczowy 1 długa buteleczka,
jogurt naturalny gęsty 4 opakowania (380 gram jedno),
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 6 łyżek,
marchew 3 sztuki średnie,
cukier puder - do posypania
Jogurtowy sernik "marchewkowy piegusek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika dać żółtka, cukier, olejek pomarańczowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach.
2.Dodać jogurty i mikserem połączyć składniki.
3.Do masy jogurtowej wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
4.Obrane marchewki w rozdrabniaczu dobrze zmiksować i dodać do masy jogurtowej, mikserem połączyć składniki.
5.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy jogurtowej, delikatnie mikserem połączyć z masą na średnich obrotach.
6.Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, masę wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut.
7.Po upieczeniu w formie sernik mocno wystudzić, ja piekę wieczorem i zostawiam do wystudzenia na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze