jogurtowy krem ryżowy z pomarańczowym musem

4 (1 ocen)

  • Dla 1 osoby

Słoneczny deser na śniadanie!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 łyżki płatków ryżowych
    2/3szkl mleka
    100g jogurtu naturalnego
    1 pomarańcza
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Jogurtowy krem ryżowy z pomarańczowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki ryżowe wsypać do rondelka i zalać mlekiem. Zagotować (cały czas mieszając, aby uniknąć przypalenia). Gdy płatki ryżowe uzyskają gęstą konsystencję, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut do ostygnięcia.
  • 2. Dodać jogurt naturalny i zmiksować za pomocą blendera. Nałożyć do miseczki.
  • 3. Pomarańczę obrać i zmiksować. Tak przygotowanym musem polać krem z płatków ryżowych. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować