Pudding ryżowy

  • wyświetlono: 5713 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smak dzieciństwa :)

zauberi
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ryż jaśminowy: 100 gramów
- mleko: 500 mililitrów
- cynamon: 1 szczypta
- miód (można zastąpić syropem klonowym a także dać trochę więcej do smaku): 2 łyżki
- rodzynki: 30 gramów
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Pudding ryżowy

  • 1. Ryż gotujemy z mlekiem i cynamonem na małym ogniu ok. 25 minut aż się rozgotuje często mieszając bo lubi się przypalać, dodajemy miód, rodzynki, płatki migdałowe i sól. Mieszamy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy sam na ciepło lub zimno lub z dodatkiem ulubionego dżemu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadanieryż jaśminowykonkurs_ryz

Komentarze

Podobne przepisy

pudding ryżowo-pomarańczowy

Dodane przez: aczp1

Pudding ryżowo-pomarańczowy

Ryż pieczony w piekarniku, deser...

Pudding ryżowy z tahini i owocami sezonowymi

Dodane przez: akrobatka22

Pudding ryżowy z tahini i owocami sezonowymi

Obłędny pudding ryżowy z sezonowymi...

Rice Kheer, czyli Pudding ryżowy-1

Dodane przez: Sandra_bakes_a_party

Rice Kheer, czyli Pudding ryżowy

Jak na indyjskie danie przystało,...

Pudding ryżowy z pomarańczą

Dodane przez: jolantagłówka

Pudding ryżowy z pomarańczą

Uwielbiam go za kremową konsystencję...

PUDDING

Dodane przez: juchab

Cynamonowy pudding ryżowy

Smaczny deser, który nie wymaga...

Pudding ryżowy

Dodane przez: BeElla

Pudding ryżowy

Idealny, zimowy deser na długie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE