Jogurtowo - śmietankowe ciasto na gofrach z polewą wiśniową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne ciasto na gofrach.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 16 gofrów prostokątnych /6cm x 9 cm/

    MASA:


    650 ml śmietany 30%
    400 ml jogurtu greckiego
    3 łyżki cukru pudru
    6 łyżeczek żelatyny

    POLEWA:

    2 dżemy wiśniowe /350g/
    4 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Gofry Ciasto

Jogurtowo - śmietankowe ciasto na gofrach z polewą wiśniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gofry ułożyć w rancie lub na blaszce /35x25/.
  • 2. Dżem zagotować. Żelatynę zalać zimną wodą. Ostawić do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę dać do gorącego dżemu. Wymieszac do rozpuszczenia. Wystudzić.
  • 3. Żelatynę zalać zimną wodą. Ostawić do napęcznienia. Rozgrzać w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, do ubitej śmietany dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać dokładnie, dodać jogurt.
  • 4. Śmietanę z jogurtem wyłożyć na gofry. Schłodzić.
  • 5. Na wierzch wyłożyć wystudzony dżem wiśniowy. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować