Ciasto jogurtowe na gofrach

4.51 (142 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne, lekkie, owocowe, orzeźwiające i bez pieczenia. Ekspresowe przygotowanie, sezonowe owoce, tylko kilka składników i oryginalne ciasto gotowe!

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gofry (domowe lub gotowe ze sklepu),
    2 jogurty naturalne po 400 ml,
    3 galaretki truskawkowe lub malinowe,
    200 g czerwonej porzeczki,
    200 g borówki amerykańskiej,
    3 połówki brzoskwini z puszki
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Ciasto jogurtowe na gofrach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki.
    Galaretki rozrób w 350 ml gorącej wody. Odstaw do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając.
    Mikserem na wysokich obrotach wymieszaj galaretę, aż zacznie się robić piana, następnie lekko zmniejsz obroty i dodawaj jogurt partiami. Miksuj tylko do połączenia się składników. Na koniec dodaj porzeczki i borówki, delikatnie wymieszaj (zostaw po kilka sztuk do ułożenia na wierzchu).
    Na dno formy wyłóż gofry, wylej masę jogurtową.
    Brzoskwinie pokój w plastry, ułóż na wierzchu masy wraz z pozostałymi owocami.
    Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby stężało - najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Brzoskwinie Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować