Jogurtownik z borówkami i migdałami

3 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Tak pyszne, że nie sposób nie sięgnąć po kolejny kawałek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki ciasta:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    Pół kostki margaryny
    Pół szklanki cukru
    2 łyżki śmietany 12%
    1 jajko
    1 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki masy:
    3 szklanki jogurtu naturalnego
    4 białka
    1,5 opakowania budyniu śmietankowego
    Pół szklanki cukru
    Pół szklanki zmielonych migdałów
    Pół szklanki borówek
    Ponadto:
    1/3 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Jogurtownik z borówkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasta: mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj margarynę, cukier i posiekaj całość nożem. Dodaj jajko, śmietanę i zagnieć ciasto. Wyłóż na blaszkę o wymiarach 24 na 36 cm. Wierzch posyp bułką tartą.
  • 2. Masa: białka ubij na sztywną pianę. Jogurt zmiksuj dokładnie z budyniem, cukrem, migdałami, a na końcu dodaj pianę z białek i wymieszaj przy pomocy łyżki. Wsyp także przepłukane i osuszone borówki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki Sery Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować