Jogurtowiec z galaretkami i brzoskwiniami

4.97 (193 ocen)

Idealny deser na lato.

Składniki:

  • 800g jogurtu naturalnego
    6 łyżek cukru pudru
    5 łyżek żelatyny
    galaretka agrestowa
    galaretka brzoskwiniowa
    galaretka niebieska
    4 połówki brzoskwiń z puszki
    1/2 szkl syropu z brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.97 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Jogurtowiec z galaretkami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przygotować galaretki. Każdą w 1,5 szkl gorącej wody. Zostawić do zastygnięcia. Pokroić w kostkę.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, ostudzić. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i żelatyną. Wrzucić pokrojone galaretki i wymieszać. Masę przelać do wyłożonej folią tortownicy (21cm- będzie wysoki). Odstawić do lodówki do stężenia.
  • 3. Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na torciku. Syrop z brzoskwiń podgrzać i wymieszać z 1 łyżeczką żelatyny. Zalać brzoskwinie. Torcik odstawić na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować