Jogurtowe ze śliwkami i polewą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne i delikatne ciasto bez tłuszczu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1/4 szklanki mleka
    6 jajek M
    400 g jogurtu naturalnego
    szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    2 proszki do pieczenia
    kilka kropel aromatu rumowego
    około 12 dużych czerwonych śliwek
    tubka mleka kakaowego zagęszczonego (150 g )
    bułka tarta i tłuszcz do blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jogurtowe ze śliwkami i polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz śliwek wymieszać na jednolitą masę. Przelać do natłuszczonej i obsypanej blachy. Na koniec - na całej powierzchni ciasta ułożyć połówki śliwek, które w czasie pieczenia się zapadną w ciasto.
  • 2. Piec godzinę w 200 stopniach.
  • 3. Po upieczeniu ciasto ostudzić i wycisnąć na całą jego powierzchnię polewę z zagęszczonego mleka kakaowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować