Jogurtowe muffinki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sodę, sól i łyżkę przyprawy do piernika a następnie dodajemy cukier i dobrze mieszamy. W osobnej misce ubijamy białka, dodajemy margarynę, jogurt i cukier waniliowy. Po wymieszaniu tych składników wsypujemy jagody a następnie łączymy z uprzednio przygotowaną suchą miksturą ( mąka, soda, sól, przyprawa do piernika). Lekko mieszamy aż wszystko się dobrze połączy. Papierowe foremki napełniamy ciastem do 2/3 głębokości. W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę, wystarczy utrzeć palcami margarynę, cukier i mąkę do uzyskania sypkiej konsystencji. Tak przygotowana kruszonką posypujemy muffiny. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze