Muffinki z jagodami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To pyszny deser dla każdego. Muffinki przygotujesz bardzo szybko. Wystarczy mieć formę muffinkową.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • o MUFFINKI:
    o 200g jagód,
    o 100g roztopionego masła,
    o ½ szklanki mleka,
    o 2 jajka,
    o Skórka starta z ½ cytryny,
    o 250g mąki,
    o 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    o 170g cukru,
    o DODATKOWO:
    o 50g białej czekolady,
    o 2 łyżki mleka,
    o 1 łyżka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki 1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę muffinkową wyłóż papilotkami.
    W jednej misce wymieszaj ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier. W drugiej misce roztrzep jajka, dodaj masło, mleko i skórkę z cytryny, wymieszaj.
    Wlej mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj, tylko do połączenia składników. Dodaj jagody, wymieszaj (2 łyżki jagód możesz odłożyć do dekoracji).
  • nuffu=inki 2. Porcję ciasta rozłóż pomiędzy papilotki.
    Muffinki piecz około 25 minut.
    Białą czekoladę połam i umieść w garnuszku z mlekiem. Rozpuść ją. Następnie dodaj jogurt naturalny i wymieszaj. Gotową polewą polej muffinki, a ich wierzch udekoruj pozostałymi jagodami.
    Masło możesz zastąpić olejem kokosowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować