Babka jogurtowa z jagodami

4.5 (175 ocen)

Zbliża się sezon jagodowy postanowiłam wykorzystać moje zapasy z mrożonych z zeszłego roku Ciasto wyszło bardzo delikatne i pyszne Zapraszam na niedzielną kawę

Składniki:

  • - 1 szklanka jogurtu greckiego
    - 100 g margaryny lub masła
    - 2 szklanki mąki tortowej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 3 jajka
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1 szklanka jagód
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka jogurtowa z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Margarynę lub masło rozpuścić i połączyć z jogurtem
  • 2. - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
  • 3. - W misce ubić jajka z cukrem Dodać mąkę z proszkiem i jogurt wymieszany z margaryną wymieszać wszystko mikserem dodać jagody ciasto wlać do formy piec ok 50 minut 180 stopni posypać cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować