1.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać żółtka, kakao, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Ubić pianę z białek, wymieszać, upiec w temp. 180 stopni ok 30 minut do suchego patyczka. Wystudzić przekroić na pół.
2.Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
3.Masa budyniowa: wszystkie składniki włożyć do rondelka, zmiksować, postawić na ogniu i cały czas mieszając ugotować gęsty budyń. Masło utrzeć na puch następnie dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Przełożyć ciasto: ciasto ciemne - masa budyniowa - biszkopt jasny - masa budyniowa - ciasto ciemne - posypać wierzch cukrem pudrem.
Komentarze