Jajka w sosie wiosennym

4.5 (144 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie na Pierwszy Dzień Wiosny

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ( ugotowanych na twardo )
    zielony ogórek
    sałata
    rzodkiewki
    szczypiorek


    2 surowe żółtka
    2 łyżeczki musztardy
    3 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżki jogurtu

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka w sosie wiosennym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na liściach sałaty.
    Ogórek pokroić w drobna kostkę, rzodkiewki w plasterki, szczypiorek posiekać jak najdrobniej.
    Składniki sosu wymieszać i polać jajka. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Sałata Szczypiorek Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować