Jajka w bułce z farszem pieczarkowo-paprykowym

5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min

Błyskawiczne danie na kolację. Bułki zapiekane z farszem pieczarkowo-paprykowym, jajko, oscypek i zioła. Nieskomplikowane, smaczne, tanie. Serwowane na ciepło. Pachnie bardzo apetycznie.

  • 20 min

Składniki:

  • - kajzerki : 2 sztuki
    -jajka : 2 sztuki
    -oscypek lub inny wędzony ser : 80 g
    -cebula : 1 sztuka
    - pieczarki : 4 sztuki
    - masło : 2 łyżeczki
    - papryka czerwona lub zielona pokrojona w kostkę : 2 - 3 łyżki
    - sól czosnkowa : 0,5 łyżeczki
    -pieprz czarny mielony : 0,5 łyżeczki
    - suszona natka pietruszki : 1 łyżka
    -liście świeżego szpinaku : 20 sztuk
    -olej rzepakowy : 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w bułce z farszem pieczarkowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki i paprykę, posypać sola i pieprzem, wymieszać, dusić pod przykryciem 6-8 minut. Jajka ugotować na półtwardo i obrać.
  • 2. Bułki wydrążyć. Do środka włożyć odrobinę masła, kilka liści szpinaku oraz farsz pieczarkowo-paprykowy. Na farszu ułożyć połówki ugotowanych jaj i plastry oscypka. Zapiekać 4-5 minut w temp. 220 stopni C. Bułki wyjąć z piekarnika, posypać suszoną natką pietruszki. Podawać natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować