Jajka sadzone na bekonie i grzankach

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Bardzo lubię takie jajka kiedy tylko białko się zetnie a żółtko jest w płynie.
Takie jajka w podobnej konsystencji moja babcia pochodząca z kresów nazywała jajko na "śmiatko", jak ja lubiłam takie śniadanie, wow.
To zdjęcie zrobione jest w trakcie smażenia, więc wiadomo, że jaka nie dokończone :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 jajka od szczęśliwych kurek
    4 plastry bekonu - boczku wędzonego
    1 malutka cebulka
    mała szczypta soli i pieprzu
    2 kromki bułki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko sadzone

Jajka sadzone na bekonie i grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry bekonu czy boczku przesmażyć delikatnie wraz z plasterkami cebulki na odrobinie masła lub smalcu, położyć po bokach patelni bułki i za chwilę wbić na wierzch jajka, trzymać na małym ogniu do momentu aż białko się zetnie.
    Śniadanie gotowe, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować