JAJKA NADZIEWANE ŁOSOSIEM

5 (154 ocen)

  • 25 min

Szybkie o oryginalnym smaku jajeczka.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki :
    10 jajek ugotowanych na twardo
    4 małe plasterki wędzonego łososia
    trochę posiekanego drobnego i grubego szczypiorku
    majonez (ok. 2 łyżek)
    sól, pieprz

    3 rzodkiewki do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •   JAJKA NADZIEWANE ŁOSOSIEM 1. Jajka kroimy wzdłuż na połówki. Wyciągamy żółtka. Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy drobniutko pokrojonego łososia i drobny szczypiorek. Doprawiamy do smaku. Dodajemy tyle majonezu, żeby powstała gładka masa. Białka układamy na półmisku. Szprycę napełniamy pastą i wypełniamy białka. Posypujemy grubym szczypiorkiem. Z rzodkiewek wycinamy różyczki i dekorujemy półmisek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować