Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem

5 (162 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita przystawka na zimno. Jajka z niecodziennym farszem z wędzonego morszczuka. Idealne na imprezy i Wielkanocny stół. Pycha!

  • 20 min

Składniki:

  • -5 ugotowanych na twardo jaj
    -150 g wędzonego morszczuka
    -2-3 łyżki majonezu
    -sól i pieprz
    -świeże oregano
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski. Dodajemy obranego z ości morszczuka i blendujemy na gładką masę.
  • 2. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, jeszcze raz mieszamy. Farszem napełniamy miejsca po żółtkach. Dekorujemy świeżym oregano. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Morszczuk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować