Jajka faszerowane pysznymi warzywami warzywami

4 (1 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie lub kolację..........SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka średnia, kalarepka 1 sztuka średnia, papryka czerwona 1 sztuka większa, ząbki czosnku 3 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pysznymi warzywami warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka faszerowane 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka na talerz.

    Na oleju zeszklić pokrojoną drono cebulę, dodać pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać.

    Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić.
  • jajka faszerowane 2. Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować