Jajecznica na parzonym boczku

5 (178 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i sycąca jajecznica na parzonym boczku z dodatkiem zielonego szczypiorku. Polecam na śniadanie z kromką domowego chleba.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    80 gram parzonego boczku
    1 średnia cebula
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka masła
    sól - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica na parzonym boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybijamy do miseczki i mieszamy. Parzony boczek kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojony boczek z cebulą, smażymy do momentu aż będzie szklista.
    Wlewamy jajka i solimy oraz dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy.
    Smażymy do momentu aż jajecznica się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować