Jabłka z cynamonem pod kokosową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne połączenie jabłek, cynamonu i kokosowej pianki

  • 30 min

Składniki:

  • 6 średnich jabłek
    łyżeczka cynamonu
    łyżka miodu
    2 białka jajka
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Jabłka z cynamonem pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone w plasterki jabłka podsmaż na patelni lub podgotuj w garnku do uzyskania konsystencji musu.
  • 2. Następnie dodaj cynamon i jak masa troszkę ostygnie miód.
  • 3. Ubij białka z odrobiną soli, a następnie dodaj cukier i wiórki.
  • 4. Jabłka nałóż do kokilek, a następnie na górę dodaj piankę.
  • 5. Piecz w temperaturze 200°C około 15 minut do zarumienienia pianki.

Porady

Po więcej zdrowych przepisów zapraszam na bloga www.moj-kawalek-podlogi.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować