Jabłka w cieście

3.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Jabłuszka otulone delikatnym ciastem, orószone cukrem pudrem z delikatną nutką cynamonu - tego nie da się nie lubić !

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • CIASTO:

    1 szklanka mleka
    1,5 szklanki mąki
    1 jajo
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    PONADTO:

    7 jabłek
    olej
    cukier puder
    cynamon
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Placki z jabłkami

Jabłka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć środki, a następnie pokroić w plastry.
    Składniki na ciasto umieścić w misce i dokładnie zmiksować.
    Olej rozgrzać na patelni.
    Jabłka zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Placuszki oprószyć cukrem pudrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Cynamon Mąka Mleko Proszek do pieczenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować