Imprezowe koszyczki ze śledzikami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne koszyczki imprezowe. Koszyczki można dowolnie zadziewać. Należy pamiętać by robić to krótko przed podaniem. By chlebek był chrupiący.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Chleb tostowy ciemny - 12 kromek
    Sałata lodowa - 1/2 średniej główki
    Kiełki cebulowe - 1/2 opakowania
    Kukurydza konserwowa - 1/2 standardowej puszki lub cała puszka (1 porcja)
    Śledzie - 3-4 płaty - tu w zalewie (olej, ogórki kiszone, czosnek, cebulka przyprawy). Dajemy takie jakie lubimy.
    Olej lniany, sól, pieprz cytrynowy świeżo mielony
    Majonez light - do posmarowania chlebka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Przekąski

Imprezowe koszyczki ze śledzikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chlebek tostowy pozbawiamy twardszej skórki, smarujemy z jednej strony majonezem. Tak przygotowane wkładamy do blaszki do muffinek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 150-180 stopni kontrolując by się nie spaliły ok. 10 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Kroimy drobno sałatę lodową dodajemy kukurydzę kiełki olej lniany i przyprawy. Do koszyczka nakładamy sałatkę na wierzch kładziemy małe kawałki śledzia i do ozdoby kiełki cebuli.

Porady

Do koszyczków możemy dodać różne sałatki i dodatki np. zamiast śledzia pieczone mięsko. Grunt to przygotować przed imprezą by sałata nie siadła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować