IMPREZOWE MIELONE Z PIEKARNIKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne kotlety mielone z dodatkiem ciasta francuskiego nie dość, że się pięknie prezentują na stole, to na dodatek świetnie smakują na ciepło jak i zimno.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej,
    1 jajko,
    1 łyżka kaszy manny,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    około 100 g ciasta francuskiego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Imprezowe mielone z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manną oraz przyprawy. Jeżeli chcemy uzyskać pikantne kotleciki zamiast słodkiej papryki dodajemy ostrą.

    Całość dokładnie mieszamy na początku łyżką, następnie możemy to zrobić dłońmi.

    Ciasto francuskie kroimy na bardzo cieniutkie paseczki mniej więcej 2-3 mm. Dwa paseczki wystarczą na średniej wielkości kotleta.

    Z mięsa formujemy kuleczki wielkości średniej mandarynki. Następnie owijamy kotleciki. Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań, tam zobaczycie jak owijałam kotlety.

    Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy koltety.

    Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

Porady

Tak przygotowane kotlety z ciastem francuskim podajemy na ciepło, ale i na zimno też świetnie smakują. Najlepiej jest podawać je z ulubionym sosem np: czosnkowym lub BBQ.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety brokułowe  z piekarnika

To może cię zainteresować