Imbirowo-czosnkowe sznycle z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z indyka zamarynowałam w mieszance soli morskiej, pieprzu kolorowego, imbiru i czosnku. Tak przygotowane mięso można udusić, przygotować na grillu lub usmażyć na patelni.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi indyka
    marynata:
    3-4 łyżki oleju rzepakowego
    łyżka sherry
    1,5-2cm kawałek imbiru
    2 ząbki czosnku
    sól morska
    pieprz kolorowy
    2-3 roztarte ziarna kolendry
    roztarte ziele angielskie
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Imbirowo-czosnkowe sznycle z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w plastry. Każdy plaster, delikatnie rozbijamy dłonią.
    Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Marynatą dokładnie nacieramy mięso. Naczynie z mięsem owijamy folią spożywczą. Jeśli planujemy od razu przygotować mięso to zostawiamy w temperaturze pokojowej na 15-30 minut. Można również odstawić na noc do lodówki i przygotować kolejnego dnia.

    Zamarynowane mięso smażymy w grillu elektrycznym, aż się zrumieni z obu stron.
    Jeśli nie macie grilla elektrycznego można usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej.
    Tak przygotowaną pierś podałam z kukurydzą i młodymi ziemniakami oraz sałatą w śmietanie.

Porady

Przepis na ziemniaki z kukurydzą: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mlode-ziemniaki-i-kukurydza-z-koperkiem-i-botwinka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować