Hiszpańskie gazpacho truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Specjał kuchni hiszpańskiej w wersji owocowej. Mi posmakował, a jak Wam?

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:

    40dkg świeżych lub rozmrożonych wcześniej truskawek
    2 kromki chleba
    1/2 szklanki letniej wody
    kilka liści świeżej mięty
    1 mały ogórek
    1/3 papryki zielonej
    1 mały ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gazpacho Desery Napoje Koktajl

Hiszpańskie gazpacho truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb drobimy i zalewamy wodą. Jak namoknie przekładamy do wysokiego naczynia bądź blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki ogórek, pozbawioną nasion paprykę oraz czosnek, miętę i oliwę. Wszystko razem miksujemy na gładką masą, przelewamy do szklanek i podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ogórek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować