Specjał kuchni hiszpańskiej w wersji owocowej. Mi posmakował, a jak Wam?
30 min
Składniki:
Na 2 porcje:
40dkg świeżych lub rozmrożonych wcześniej truskawek
2 kromki chleba
1/2 szklanki letniej wody
kilka liści świeżej mięty
1 mały ogórek
1/3 papryki zielonej
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Hiszpańskie gazpacho truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb drobimy i zalewamy wodą. Jak namoknie przekładamy do wysokiego naczynia bądź blendera kielichowego. Dodajemy truskawki, obrany i pokrojony na mniejsze kawałki ogórek, pozbawioną nasion paprykę oraz czosnek, miętę i oliwę. Wszystko razem miksujemy na gładką masą, przelewamy do szklanek i podajemy schłodzone.
Komentarze