1.- Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier, żółtka, ocet, proszek do pieczenia, ocet i aromat waniliowy- wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao. Jedną część ciasta białego zamrozić.
- masa serowa- żółtka utrzeć z margaryną i cukrem, dodać zmielony ser i resztę składników. Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej.
- masa kiślowa- białka ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel.
-Na wyłożoną papierem blaszkę wyłożyć białe ciasto, posmarować ciasto powidłami, wyłożyć ciasto kakaowe. Na ciasto kakaowe wyłożyć masę serową, na to dać masę kiślową, na wierzch zetrzeć białe ciasto z zamrażarki.
- Piec 1 godz w 180 st C.
Porady
Zamiast powideł można użyć dżemu z czarnej porzeczki.
Komentarze