Ryba niebanalna

  • wyświetlono: 214 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Alternatywa dla ryba panierowanej.

agnieszkakuz
  • 45min

Składniki

: ½ kg ryb (morszczuk, sola, tilapia), 20 dag pieczarek, 1 cebula, 1 duży ząbek czosnku, 3 pomidory, sól, pieprz, pieprz ziołowy, olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba niebanalna

  • 1. - ryby posolić, popieprzyć. Podsmażyć na tłuszczu.
    - cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pomidory obrać ze skórki i pokroić.
    - Cebulę podsmażyć na czosnkiem na oleju, dodać pokrojone pieczarki. Na koniec dodać pokrojone pomidory. Smażyć do rozpadnięcia się pomidorów.
    - W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone ryby, na każdą nałożyć porcję warzyw.
    - Piec ok. 30 min temp 180 st. C. Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Do smażonych warzyw można dodać paprykę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniazdrowie_na_talerzurybadania_dla_urodycebulaczosnekprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

Ziemniaki zapiekane z rybą

Dodane przez: smak i uczucie

Ziemniaki zapiekane z rybą

Zapiekanki to według mnie najszybsze...

Ryba z zielonym pesto

Dodane przez: Dalia84

Ryba z zielonym pesto

Ryba w wersji dla wielbicieli kuchni...

ryba w przygotowaniu.

Dodane przez: barbarakr

Ryba pieczona

Bardzo lubię jeść ryba a w takiej...

Ryba

Dodane przez: nella1

Ryba po japońsku

Smaczna alternatywa dla ryby po...

Dodane przez: NONA1986

ryba

panga w jarzynach

gotowa ryba

Dodane przez: antrea

ryba w sosie słodko- kwaśnym

Miękka ryba, papryka i cebula w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE