Herbata korzenna

5 (184 ocen)

  • 15 min

Rozgrzeje i uprzyjemni czas w długie zimowe wieczory

  • 15 min

Składniki:

  • 2-3 torebki herbaty czarnej
    ½ szklanki rodzynek
    6 goździków
    ½ łyżeczki cynamonu
    50 ml rumu
    1 cytryna
    2 pomarańcze
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Napoje Herbaty

Herbata korzenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odcedzamy i polewamy rumem. W dzbanku zalewamy herbatę, cynamon i goździki 4 szklankami wrzątku. Odstawiamy pod przykryciem.
  • 2. Cytrynę i pomarańcze myjemy i sparzamy. Wyciskamy sok z ½ pomarańczy i ½ cytryny. Resztę owoców kroimy w plasterki.
    Herbatę przecedzamy, dodajemy sok z owoców, podgrzewamy, dodajemy rodzynki z rumem, plasterki owoców i cukier do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbata Herbata Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować