Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Bardzo syte i niedrogie danie, proste w wykonaniu, polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    60 dag żołądków drobiowych
    1 łyżka masła
    1 kostka drobiowa
    Sól, pieprz do smaku
    1 cebula
    1 średnia marchewka
    1 średnia pietruszka
    1/3 średniego selera
    Mąka(1 łyżka) do zagęszczenia i śmietana 18%(1 łyżka)
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: żołądki wymoczyć w zimnej wodzie, oczyścić, osączyć na durszlaku. Kostkę rosołową zagotować z 1 litrem wody, dodać żołądki, gotować całość około 30 minut. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę marchewkę, pietruszkę oraz seler. Cebulę obrać , pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać wraz z masłem do mięsa. Całość gotować do miękkości składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gulasz zagęścić mąką, zagotować, zabielić śmietaną. Danie podawać z kaszą gryczaną lub perłową.

Porady

1. do gulaszu można dodać małą czerwoną paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować