Gulasz z Worka

0 (0 ocen)

Pyszne soczyste i ostre mięso :-)

Składniki:

  • 400g karkówka
    1 papryka żółta
    2 papryczki chili
    2 ząbki czosnek
    1 kostka mięsna (winiary)
    4 łyżki olej
    2 łyżki sos chili z czosnkiem
    1 łyżka sos teriyaki
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z worka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z Worka 1. Umyte warzywa kroimy:
    Paprykę żółtą na grubszą kostkę,chili w krążki(razem z ziarenkami) i obrany czosnek w kosteczkę.
    A karkówkę kroimy w grubszą kostkę lub paski jak kto woli.
  • Gulasz z Worka 2. Do miski przekładamy mięso dodajemy warzywa.Doprawiamy sosem chili z czosnkiem,sosem teriyaki,solą oraz pieprzem.Do kubka dajemy olej i rozpuszczamy w nim kostkę mięsną i wlewamy do miski.Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na 2h.
  • Gulasz z Worka 3. Po tym czasie wyciągamy,przekładamy do woreczka,zawiązujemy.Pakunek wkładamy do naczynia żaroodpornego.Rozgrzewamy piekarnik do 180*C grzanie (góra-dół) i pieczemy 1 godzinę...
  • Gulasz z Worka 4. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować