Rulasz czyli rybny gulasz

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Zapraszam na lekką i pyszną propozycję z rybki i warzyw:)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    1 duża marchewka
    1 duża pietruszka
    10 cm pora
    2-3 cm selera ( korzeń)
    250 g fileta z czerwonej tilapi

    Składniki dodatkowe:

    2 ogórki kiszone o zwartym miąższu
    Składniki robocze:

    4 łyżki oleju sezamowego
    1,5 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu rybnego
    1 łyżka mąki
    świeżo mielony pieprz

    Dekoracja:
    Kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Rulasz czyli rybny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokroić 1. Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Por pokroić na pół plasterki. Marchewkę i pietruszkę pokroić na długie słupki, seler na cienki plasterki.
  • warzywa udusić 2. W rondelku rozgrzać około 2-3 łyżki oleju sezamowego. Dodać por i lekko go zeszklić. Następnie dodać resztę warzyw. Przez około 2 minuty smażyć. Dodać pół szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości.
  • 3. Ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do warzyw. Zdjąć pokrywkę i dusić razem około 5 minut. Zdjąć z ognia.
  • rybę usmazyc z sosem sojowym 4. Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o wielkości 2cm. Na patelni rozgrzać resztę oleju i dodać rybę. Po chwili dodać 1 łyżeczkę sosu sojowego. Smażyć rybę około 5 minut. Przełożyć do warzyw używając łyżki cedzakowej. Rondelek ponownie postawić na ogień. Doprowadzić do wrzenia.
  • wymieszać mąkę z wodą i sosem rybnym 5. W miseczce wymieszać mąkę z 1/3 szklanki wody oraz sosem sojowym i rybnym. Mieszankę przelać do rondelka, zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem. Podawać z czym kto lubi:)
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tilapia Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować