Gulasz po węgiersku do placków ziemniaczanych

4.42 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepis gulasz po węgiersku do placków ziemniaczanych.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • ½ kg szynki z kulki
    3 papryki
    1 papryczka chili
    2 średnie marchewki
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    2 łyżki mąki
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.42 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz po węgiersku do placków ziemniaczanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, aż się zarumieni i przełożyć do rondla. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w pół talarki. Marchewkę pokroić w drobne słupki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki.

    Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być dość ostry.

    Dusić ok 40 minut pod koniec dodać resztę papryki, aby się nie rozgotowało. Podprawić mąką . Gulasz powinien być gęsty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować