Grzyby duszone do sosu lub zamrożenia

4.48 (163 ocen)

  • 60 min

Polecam tak zrobione grzyby,zwłaszcza w zimie kiedy mamy ochotę na grzybowy sosik lub zupę.Odmrażamy doprawiamy do smaku i gotowe:)

  • 60 min

Składniki:

  • Grzyby jakie mamy(u mnie prawdziwki) około 2kg
    • Cebula 3szt.średnie
    • Masło 3/4 kostki
    • Sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby duszone do sosu lub zamrożenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i zdrowe grzyby,pokroić w kostkę,przepłukać.
    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Na usmażoną cebulę dać grzybki i dusić około 35min.
    Część można zużyć do sosu na bieżąco,a pozostałe wystudzone dać do pojemników lub woreczków i zamrozić.
    Ja dałam do woreczków,mniej miejsca w zamrażarce zajmują.
    Można też dać do słoiczków,ale wtedy trzeba przez 3 dni ,po kilka godz.pasteryzować jak mięso
    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować