Grzanki z jajkiem i marynowanmi grzybkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wyśmienite grzanki z serem żółtym, jajkiem oraz marnowanymi, leśnymi grzybami.
Lekkiej pikanterii nadaje im świeżo mielony, kolorowy pieprz oraz szczypiorek.
Idealna propozycja na leniwe śniadanie lub wczesną kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kromki chleba zwykłego lub tostowego
    masło śmietankowe
    4 plastry sera żółtego
    4 jajka
    1 słoik grzybów marynowanych w occie ( 330g.)
    świeżo mielona sól morska
    świeżo mielony kolorowy pieprz
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Grzanki Śniadanie Ser

Grzanki z jajkiem i marynowanmi grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb posmarować masłem, położyć plastry sera.

    Kromki ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym obok siebie.

    Na każdą kromkę wbić jajko, oprószyć solą.

    Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. do ścięcia się białka.

    Grzyby odsączyć z zalewy.

    Na grzani ułożyć grzyby.
    Posypać szczypiorkiem oraz oprószyć kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować