Gruzińskie ciasto czekoladowe

4.5 (143 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 1 szklanka
    - cukier: 3 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka: 3 szklanki
    - kakao: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - mleko: 1.5 szklanki
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżka
    - niesłodzone mleko z puszki: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Gruzińskie ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło z cukrem i jajkami. Dodać mąkę, kakao, proszek po pieczenia i sól. Wymieszać. Wmieszać mleko, wanilię i mleko z puszki. Piec 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, wypróbujcie też inne dania kuchni gruzińskiej. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować