Grillowany udziec z indyka na wstążkach z cukinii z olejem lnianym

4.5 (143 ocen)

W kuchni nie musi wiać nudą! Przedstawiam Wam przepis na grillowany kawałek udźca z indyka na wstążkach z cukinii z olejem lnianym. Jest to niebanalna i zdrowa propozycja na pyszny obiad lub kolację.

Składniki:

  • Składniki (na 1 porcję):
    -130 udźca z indyka bez skóry i kości
    -1 mała cukinia
    -1 łyżeczka nierafinowanego oleju lnianego
    -odrobina masła klarowanego/oleju kokosowego do smażenia
    -niecała 1 łyżeczka soku z cytryny
    -sól do smaku

    marynata do mięsa:
    -1 łyżecka sosu sojowego
    -1 łyżeczka musztardy bez cukru
    -1 łyżeczka majeranku
    -1/4 łyżeczka wędzonej papryki
    -pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany udziec z indyka na wstążkach z cukinii z olejem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:
    -mięso dokładnie myjemy i suszymy za pomocą ręczników papierowych
    -w misce mieszamy składniki na marynatę, wkładamy mięso i dokładnie mieszamy
    -odkładamy na kilka godzin lub na całą noc
    -mięso grillujemy do miękkości
    -cukinię dokładnie myjemy i suszymy
    -przygotowujemy wstążki za pomocą obieraczki
    -patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju kokosowego/masła klarowanego i smażymy kilki sekund. W trakcie smażenia dodajemy sok z cytryny oraz sól
    -cukinię wykładamy na talerz, układamy na niej mięso
    -całość polewamy olejem lnianym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować