Grillowany chleb w jajku i śmietanie

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Popularny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba. Zamiast smażenia włożyłam kromki do nagrzanego grilla elektrycznego. Wyszło pysznie i apetycznie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka kromek czerstwego pieczywa
    2 jajka od szczęśliwych kur
    2 łyżki wiejskiej kwaśnej śmietany
    sól morska
    pieprz kolorowy
    masło klarowane do nasmarowania rusztu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tosty

Grillowany chleb w jajku i śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozmącamy ze śmietaną oraz solą i pieprzem. Do mieszanki wkładamy kromki chleba. Obracamy by pieczywo dobrze nasiąkło.
    Ruszt grilla smarujemy masłem klarowanym. Grill nagrzewamy. Układamy kromki chleba. Grillujemy, aż się ładnie zrumienią z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerstwy chleb Jajka Śmietana Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować