Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Są tanie, szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 cukinia,
    1 papryka żółta,
    3 cebule,
    2 pomidory,
    300g wątróbki drobiowej,
    1,5 łyżki oleju,
    1 łyżeczka majeranku,
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
    bazylia,
    sól,
    pieprz,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy z błonek. Olej mieszamy z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty wkładamy wątróbkę. Mieszamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2. Cukinię kroimy w grubsze plastry. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy na ćwiartki. Pomidory kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
  • 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępujemy, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrapiamy oliwą i oprószamy solą, pieprzem oraz bazylią. Układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy po około 10 minut z każdej strony. Szaszłyki podajemy na ciepło, obficie polane keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować